23. apríla 2021

Dukátové buchtičky.

Dukátové buchtičky som robila prvý krát. Vždy som využila hotové z obchodu, ale tieto sú ozaj chutné. 

 




Suroviny:


Na buchtičky:

  • 300 ml mlieka
  • 40 g kryštálového cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 500 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 3 polievkové lyžice oleja

 

Na krém:

  • 800 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 balenie zlatého klasu (40 g)
  • 2-3 čajové lyžičky rumovej arómy

 

Postup prípravy:

Buchtičky:

                Mlieko, cukor a droždie zohrejeme vo väčšom hrnčeku v mikrovlnke tak, aby bola zmes teplá, ale nie príliš horúca. Premiešame a zakryjeme kuchynskou utierkou. Zmiešame múku, 1 polievkovú lyžicu oleja a štipku soli, pridáme kvások a vypracujeme cesto. Zakryté kuchynskou utierkou necháme vo vypnutej rúre kysnúť 45 minút. Potom cesto rozdelíme na 16 rovnakých častí, tvarujeme valčeky, ktoré potom ukladáme do hlbšieho pekáča vymasteného 1 polievkovou lyžicou oleja. Valčeky rozdelíme na menšie obdĺžniky a potrieme 1 polievkovou lyžicou oleja. Necháme podkysnúť, kým sa nahrieva rúra. Pečieme 20 minút pri 175°C. Po vychladnutí buchtičky rozlámeme a polejeme krémom.

Krém:

                Mlieko, zlatý klas a cukor zmiešame a pri nízkej teplote za stáleho miešania varíme, kým mlieko nezovrie. Do odstaveného krému pridáme rumovú arómu - túto som ja nemala tak som pridala dve PL rumu.

 

 

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=8j81KNAptE8

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára