7. apríla 2010

Bábovka zo šľahačky




Tento recept je v našej rodine už dlhé roky, máme ho od Tety Evy z Litvínova. Je to jednoduchý recept a za tie roky už obehol myslím v menších obmenách česko aj slovensko.... nenašla som ho na Vareche, takže dávam do pľacu..... Na obrázku je bábovka z dupľovanej dávky, hrozienka nedávam, lebo deti ich "vyďobávali" von - nemajú ich radi.

Suroviny

3 ks vajcia
1 pohár/horčičák cukor kryštál/krupica
2 poháre/horčičáky múka polohrubá

15-20 porcií
  5-10 minút príprava
45-55 minút na 180 °C

Postup

Šľahačku (môže byť aj tesne okolo konca záruky) dáme do misky spolu z vajcami, cukrom, múkou, kypriacim práškom do pečiva a vanilínovým cukrom premiešame podľa potreby alebo ako kto chce pridá citrónovú kôru, rum. Celá zmes sa nemusí šľahať mixérom ani trepať ručne - stačí dobre premiešať...
Do vymastenej a vysypanej (buď múkou, alebo strúhankou) formy nalejeme cesto. Ak chceme aj kakovú časť tak jednu tretinu necháme v miske, vmiešame do nej kakao a nalejeme do formy na bielu časť. Ak chceme, môžeme pridať až teraz hrozienka.
Vložíme do predohriatej rúry a pečieme približne 45-55 min. Skúsime špajdlou či je pečená ak sa nelepí máme hotovo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára