21. apríla 2010

Pečeň na šťave



Doma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto vylíže panvicu. Ja som si vymyslela tento recept a udomácnil sa. Ako rýchly obed je to fajn jedlo. Môže sa použiť pečeň kuracia, jahňacia aj bravčová.

Suroviny

500 g pečeň podľa vlastného výberu
1 ks cibuľa väčšia
štipka soli
troška worchestrovej omáčky
troška maggi
troška sojovej omačky klasik
troška solamylu (na zahustenie)
troška majoránky (podľa chuti)
troška čierneho korenia
troška oleja
2-3 PLhorčice plnotučnej
1-3 strúčiky cesnaku

Príloha:
Uvarené zemiaky alebo ryža.
Postup

Pečeň podľa toho akú máte radi nakrájame na rezančeky a dáme do misky. Pridáme worchetrovú omáčku, maggi a sójovú omáčku a necháme odstáť. Medzitým si nakrájame cibuľu buď na rezančeky, alebo na kúsky. Dáme do hlbšej panvice trochu oleja, vložíme cibuľu a orestujeme, prihodíme rozpučený, alebo nakrájaný cesnak, pridáme "len" štipku soli a čierne mleté korenie.
Do panvice pridáme odstátu pečeň a restujeme približne 5 min. pridáme horčicu - dobre premiešame a zalejeme približne 1/2 l horúcej vody z rýchlovarnej kanvice. Nemusíme dusiť priveľmi dlho približne po 5 min. pripravíme solamyl na zahustenie asi 2 ČL solamylu rozmiešame v trošku studenej vody a vlejeme do panvice a zahustíme. Necháme prejsť varom a pridáme trošku rozdrvenej majoránky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára